maandag 7 december 2009

Een onwaarschijnlijke Kerst

Hallo allemaal,

Het is alweer 7 december! De kalender geeft het aan, dus het zal wel zo zijn. De laatste maanden zijn voorbij gevlogen en na een prachtige zomer zitten we nu alweer in de donkere dagen voor Kerst.

Soms lijkt het net of je in een TGV zit die nooit stopt en plotseling ontdek je dan dat er alweer een jaar voorbij is. Maar ach, 'time flies when you're having fun' zeggen ze dan en in mijn geval klopt dat als een bus. Ik heb een veel te leuk leven om vaak stil te staan, en ook al zou ik het willen, alles om mij heen dendert toch wel door. Soms word je even tot stilstand gebracht door iets wat er gebeurt in je leven, of in je omgeving, maar uiteindelijk duurt dat relatief gezien nooit lang, alles gaat gewoon door, of je nu wilt of niet. Voor ons was 2009 weer een bewogen jaar waarin weer veel is gebeurd, maar zoals altijd kijken we ook nu weer ontzettend uit naar een nieuw jaar, waarin ongetwijfeld weer veel zal gebeuren. Kom maar op 2010!!

Hoe ouder je wordt, hoe meer je beseft dat je moet genieten van de tijd die je hebt. Tijd kun je nooit inhalen en het zou zonde zijn als je er niets mee zou doen.

Ik verkeer in de dagen rond Kerst meestal in een soort roes, ik 'zweef' van de ene feestdag in de andere en laat alles maar komen zoals het komt. Ik maak me niet onnodig druk, niet over feestmaaltijden en/of verplichte bezoekjes, niet over de grootte van de Kerstboom en de daarbij behorende versieringen en kado's.

De bezoekjes die we afleggen, of krijgen, zijn altijd gezellig en een moment waarop ik mijn familie in Friesland weer eens zie na een paar maanden. We maken er wel wat van, ongeacht waar we zijn of met wie.

Bij ons thuis komt een kerstboom, een hele echte, en zeker geen reusachtige. Want de stemming met Kerst wordt hier nog steeds niet bepaald door de grootte van de Kerstboom en de kadootjes die eronder liggen. Warmte, gezelligheid en tijd doorbrengen met de mensen die je het dierbaarst zijn, daar gaat het om hier in huis.

En ik hoop met recht dat dat voor jullie allemaal geldt. Voor je het weet is het 2010 en stap je weer in de TGV die je door het nieuwe jaar heen raast.

Ik wens jullie allemaal alvast hele fijne dagen en natuurlijk heb ik ook een kadootje voor jullie;

het eerste deel van mijn bonus kit "Unlikely Christmas". De volgende delen krijgen jullie in de loop van deze week!

Ik wens iedereen bij deze een onwaarschijnlijk mooie Kerst!

3 opmerkingen:

  1. Thank you so much for this Freebie. I want to let you know that I posted a link to your blog in CBH Digital Scrapbooking Freebies, under the Page 7 post on Dec. 07, 2009. Thanks again.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thank you! Your blog post will be advertised on the DigiFree Digital Scrapbooking Freebie search engine today (look for timestamp: 07 Dec [LA 02:00pm, NY 05:00pm, UK 10:00pm] - 08 Dec [OZ 09:00am]).

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Thank you for the lovely papers.

    BeantwoordenVerwijderen